شیرینی المانی
دوشنبه, ۱۳ بهمن ۱۳۹۳، ۰۸:۰۰ ب.ظ
شیرینی آلمانی
مواد
لازم :
برای خمیر : برای 25 تا 30 عدد شیرینی جفت
یا ( 50 تا 60 عدد تکی(
آرد سفید: 400 گرم
پودر قند: 100 گرم
کره نرم و یا روغن قنادی صاف : 200 گرم
زرده تخم مرغ : 2 عدد
وانیل: 1 ق چ
نمک: 1 ق چ
برای تزئین
خلال بادام بو داده: 2و3 ق غ
خلال پسته بو داده: 2و3 ق غ
کنجد بو داده : 3 ق غ
گردو ریز شده و بو داد: 2 ق غ
مارمالاد توت فرنگی یا سیب یا زردآلو
عسل 2و3 ق غ
طرز
تهیه خمیر
کره نرم ، پودر قند و وانیل رو با دور پایین یک ربع خوب می زنیم تا پوک و سبک شود (در قنادی چون از روغن صاف استفاده می شود مدت زمان زدن حدود 20 تا 25 دقیقه است.(زرده های تخم مرغ را یک یکی به مواد اضافه می کنیم و خوب با دور متوسط همزن می زنیم، حدود 3و4 دقیقه مخلوط آرد و نمک را کم کم بر روی مواد الک می کنیم و با دست مخلوط میکنیم تا وقتی خمیر ایده آل بدست آید. در واقع آرد رو در چند مرحله اضافه کنید... خمیر حاصل نباید خشک باشه بلکه حالت کمی براق و مرمری داره... اگر بیش از اندازه آرد اضافه کنید خمیر هنگام رول کردن از هم گسیخته میشه و شیرینی خشکی خواهید داشت ، بنابراین وقتی خمیر وسط ظرف جمع شد و حالت منسجم و شفافیت و مرمری گونه داشت آماده ست.
میزان مواد گفته شده در دستور کاملا دقیق است .در هر 3 باری که من درست کردم دقیقا همین مقدار لازم بود نکته: خیلی به خمیر فشار نیاورید و ورز شدید ندید . ورز دادن خیلی ملایم و بدون فشار باشد تا شیرینی ما پوک و نرم شود و خمیر روغن نیاندازد، مقداری از ورز را هم نگه دارید.چون زمان باز کردن با فشار وردنه و کار کردن با خمیر باز هم مقداری ورز می خورد، خمیر را به سه قسمت تقسیم کنید،با وردنه روی سطح صافی که مقدار خیلی خیلی کم هم آرد الک کرده ایم خمیر را بدون فشار وردنه باز می کنیم .
ضخامت نیم سانت خوبه .با قالب های ساده مثل اشکی و دایره ای و قلبی شکل قالب می زنیم. دقت کنید تعداد شبیه به هم زوج باشد چون قرار است با هم جفت شوند فر را با دمای 175 الی 180 درجه گرم می کنیم، کف سینی را کاغذ روغنی می گذاریم. اگر نداشتید فویل آلومینیمی رو کمی چرب کنید و قرار بدید،شیرینی ها رو در سینی بچینید.به مدت 10 الی 15 دقیقه در طبقه وسط فر گرم شده قرار بدید.از فر خارج کنید و بلافاصله روی توری بچینید تا کامل کامل خنک شوند. روش تزیین: اول تعداد شیرینی ها رو بشمارید تا برای جفت کردن کم نیارید،نیمی از شیرینی ها رو جدا کنید.روی صافشون با برس کاملا عسل بمالید، در بادام یا پسته یا کنجد و یا گردو بزنید تا بهش بچسبن.همه را به این شکل آماده کنید حالا میریم سراغ نصفه دیگه:هر شیرینی رو بردارید. سمتی که در تماس با سینی فر بوده مارمالاد بمالید. سمتی که مرتبه نباید چیزی بریزید چون رو قرار میگیره .حالا با هم جفت کنید، شیرینی ها را در ظرف دردار که کاملا درش بسته میشه مرتب بچینید.درش را محکم ببندید و در جای خشک و تاریک و خنک قرار دهید.می توانید حداقل تا 10 روز استفاده کنید .
۹۳/۱۱/۱۳